Eldmonster

Eldmonstret trivs som bäst i eld, där kan det gona och dona hela dagar i sträck. Till och med på nätterna bor det i elden.

Hihi, jag gillar
t-shirtbutiken.

Idag hittade jag ett nytt gömställe! Om man går tvärs över gatan, in mellan två av bibliotekets byggnader, vidare upp mot Observatorielunden, så finns där en gräslig grön backe. Om man klättrar uppför den en bit sluks man av lönnarna och syns inte : ) Mycket bra.

Hemliga jag

Har läst lite i Hemliga Pappans blogg, han är cool. Väldigt vettig. Undra om han också har en massa hemliga bloggar liksom jag?
Nåväl, jag vill nog inte ha barn. Men om jag får det;
- Skall jag bära det i sjal. Bra, praktiskt, sött, mysigt, nyttigt, tjoho tjohej....
- Skall det ha ett fint namn, och gärna några stycken. Så det kan välja. Även om jag vill att ungen skall heta Lova eller Toft eller något mycket konstigare kan det vara bra om hen får välja att heta Robin och slippa få frågor, om hen känner för det.
- Skall ungen ha ekologiska blöjor, ekologisk mat, allt skall vara rätt ur den aspekten. Jag vill inte göra mitt barn ofrivilligt skyldigt till mer miljöförstöring än vad som är nödvändigt.
- Skall hen käka nästan samma mat som föräldrarna, fast mosad. Barnmat på burk verkar dyrt och konstigt.
- Skall hen få så könsneutral uppfostran som möjligt. Mitt barn skall få möjligheten att bli en individ frigord från normen. Sen kan ju en tjej vara jättefri från normen men ändå gilla tajta rosa kläder, fine, bara hon väljer det helt själv.
- Skall jag inte köpa någon sciencefictionbarnvagn för 8000:-. Jag satt i någon skraltig begagnad sjuttiotalspryl med skitfult tyg som liten, jag mådde utmärkt ändå. Dedär 7800:- man sparar på att köpa något sånt kan säkert ungen ha roligare för någon annan gång.
- Skall jag inte köpa massa dyra bäbiskläder. Second hand, sy själv, de kommer ändå vara urvuxna inom ett halvår.
- Samma med leksaker.
- Skall jag inte sluta vara jag. Bäbisar kan väl lajva, båtluffa och leka i stan de med?

Hm. Jag vill ha en unge helt plötsligt. Men bara som  acessoar...