Eldsjäl

Jag känner mig som en svikar som går med. No independence. Men jag måste öva mer än vad jag gör nu. Måste. Vill. Jag kan inte klara mig på några ggr/år.
Jag vill inte att folk skall bråka. Alla bråkar, känns det som. Jag är inne i en blötdjursperiod där jag gillar hela världen och är supersympatisk. Men det är ju skönt att ogilla saker. Snacka skit. Känna samhörighet. Problemet är att jag är ofta vän med "båda läger", och kan helt enkelt inte gå runt och baktala folk åt höger och vänster. Det är väl en fas. Jag hoppas det, för det är svårt att få goda vänner annars.


Helg-sol-yr-lycka

Flyt. I högsta grad. Ingrid och eld i fredags, och idag gick jag på Street med Sara och Linn. Köpte stora röda byxor. Pengarna flyger, köpte bok igår också. Har över huvud taget syndat mycket denna helg, vräkt i mig våfflor, bullar och kakor. Usch. Nu är det gurka som gäller.
Hursomhelst, sedan hamnade jag och Sara ute i Årsta på ett släktfika med hennes före detta granne + lite släkt. Allmänt skumt, men mycket trevligt. Svängde förbi Ingrid på vägen hem, sedan började jobbigheter med att städa och packa och släpa tunga tunga saker hem till pappa. Min rygg kved rätt ordentligt. Sedan har jag pratat i telefon resten av kvällen, och imorgon skall jag träffa Karro och Eva, dock separat.

Status Kittelfjällsbussen: Christina viskar i mobilen med Idriss, övrigt pack sover i sina knöliga buss"sängar".
Status mammarelation: Bråk går över så fort och bra mellan oss.
Status mumin: Köpt och läst "Småtrollen och den stora översvämmningen". Den var inte så muminaktig, men söt. Den skall jag läsa för någon trevlig unge om jag hittar en. Hittat och läst "Trollkarlens hatt". Men åh! den är typiskt bra. Trädgårdsfest is the shit.
Status huldror: Skall folk leka pumor? På ett lajv i Sverige? Mja. Gnällduon Knytt och Elda rycker ut.
Status rum: Mamma har rätt, jag har allvarliga problem. Stökighetsgraden stiger oroväckande fort vad jag än gör.

Eld!

Igår bakade jag en supersats bullar som försenad födelsedagspresent till min mor. Mitt i baket ringde Ludde. Den jäveln. Superstress -  baka färdigt, åka till Odenplan och hämta grejer, åka ut till Råcksta. Hade inte tillräckligt med soppa för poisen, men jag kunde blåsa lite iallafall. Det gick rätt bra, tycker jag. Caal hade köpt en orbliknande liten sak, en eldfluga! http://flerbollar.e-butik.se/?artnr=6040
Jag vill SÅ ha en sådan! Coool... Känner mig lite idiotisk i deras sällskap, då jag faktiskt inte kan någonting, men jag är glad att jag får öva åtminstonde några ggr/år. Efteråt blev det te och våfflor, och jag lyckades bli förlåten min timmas försening med en påse bullar.
Idag skall jag träffa Sara de Haas och Linn. Är det tänkt. Det har hetat så rätt länge nu.

Snörvel

Jag är sjuk, och det är inte ett dugg synd om mig. Jag skall nämligen börja ta tag i mig själv (vilket jag visserligen skall göra varje vår, men så blir jag lite bättre på sommaren också). Först och främst skall jag gå ned i vikt (beach 06 närmar sig med stormsteg), bli lite snyggare rent allmänt (kläder! Måste handla! Nu!) jag skall sluta gnälla och jag skall bli trevligare. Och, typ, få bra betyg, men det verkar gå okej. Imorgon skall jag träffa lite icke-skola-folk igen, det är nämligen scoutmöte. Tjoho!
Jag skall vara så trevlig så...
Men det är ju inte vår, det snöade nyss. Så ifall inget blir som jag har tänkt kan jag ju alltid skylla på det :)

Eh, ja, jag tänker lite för mycket när jag är sysslolös. Men någon gång skall man ju kompensera också.

Homsa

I mumindalen bor en homsa vid namn Toft. Man kan läsa om honom i boken Sent i november. Jag tycker om honom.

Punkt i tillvaron

Veckans mys: värmeslingor i ett mörkt rum. Brödrosten och bastuaggregatet fyller samma funktion för mig som elden gjorde för urtidsmänniskan. Värme, vänligt ljus och trygghet. Tryck på en knapp, mackan blir rostad. Jag får på något sätt lite sammanhang. Det fungerar.


Rödvantar

Idag och igår har varit bra dagar. Jag har ju i princip inte rört på mig under hela lovet, så att ta sig till skolan och traska runt där var förvånansvärt angenämt.
Igår märkte jag att vintern var annorlunda. Det var kallt och stjärnor, snön låg vit(!) och orörd(!!), knarrig och lite gnistrande. Som i Kiruna. Snön på gatorna var vit och hårdtrampad. När man drog in luft frös näsborrarna till lite. Helt plötsligt var vintern rätt okej, jag kan nog klara mig utan vår ett tag till.
Igår kväll somnade jag innan tolv, och vaknade samtidigt som pappa väckte mig. Märkligt och angenämt. Dessutom hittade jag mina röda lodarvantar i morse! Det gjorde mig så full i fan att jag visserligen kom försent till franskan, men det gör inte så mycket. Det har ändå varit en bra dag. Folk har varit snälla, lektionerna inte allför hemska. På hemvägen var det varmt och det snöade, lätta, vita flingor som jag fångade på tungan. Och detta en onsdag. Wow.
Ingen träning blir det, tror jag. Är väl ett onödigt påpekande då jag knappt har varit på träningarna alls denna termin. Orkar inte, vill inte.

...dåligheten smyger sig på. Ständigt närvarande.


[insert title here]

Hm, jag känner mig lite lagom ignorerad av huldra nr 2. Det är ungefär som principen att om jag petar på någon så säger den "aj", "eek" eller något annat lämpligt onomapoetiskt ord, för sakens skull om inte annat. Nu har jag petat och petat, men inte ens en utskällning får jag.
Nåja, jag har börjat bläddra i Boyes samlade dikter. Oh. Lycka och diverse andra känslor i bokformat.

Måndagspanik

Faen, snart är lovet slut. Brokeback Mountain tog bara 3 Oscars. Ingen åt Det Levande Slottet. Mamma är grinig. Jag är grinig.
...behöver en kram!